Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
gah sån nesa. Nästa tårta; en resa bland recept för riktig mat (Stora Kokboken årg. 1982 uppl 37).


Gourmetgommen; en tungpiercing mer eller mindre

att äta

 

 

fakta

som om det vore färskföda och lokalodlad hälsokost

stämplade vidimerad med svanar hit och finord dit

 

och ett telenummer till kundtjänst

 

 

ger magen överraskningar och då minsann är

slaskens sil ren och dasset välskurat

 

varför visa en hunger som mörat för länge

 

 

ibland måstekanvill man kräkas upp 

en gammal förlegad tågtid 

(vem visste den var för kinas t-banesystem

lappar är lappar)

 

 

ibland sätts en titel på strupatvären

en jord blev rund

(vem visste att svågern hade en god stund

med författarhustrun)

 

ibland smakar det mest bara skämt

stora gap är stora rap är stora klapp 

på pränt räknat i klick och kluckkluck i hönsgår'n

 

ingen visste nåt där vesslan stal äggen

 

 

ibland skyller man på receptet och ler

kajsa varg var nog där och störde

(vem visste att nån hörde om kryddorna bak skynket)

 

ibland har Gourmeten tur

får en tur bland berger och återupplever färgen på rankan

när fötterna stampat violette violence för länge

 

färskvara är färskvara

även på bordet 'Fakta' - akta hållbarhetsdatum

 

 

ibland kan man kräkas överflödet även framför sitt jalusiförhänge

vrida några varv på piercingen 

och ta en efterrätt lagom mätt och belåten

 

 

oifrågasatt och förlåten

 

 

Vem sa att det gällde pärer och plätta'
That's life.
Recept är alltid hemliga! sa Kajsa
för vad man haver hade man ej mer

 

men barnen blev mätta

 

 




Övriga genrer (Aforism) av Pot Pourri
Läst 137 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-11-05 00:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri