Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
foto lånat på nätet


Svarta tulpaner

 

en vår

växte det svarta tulpaner

i min rabatt

 

om dom var svarta

eller mycket mörkt blå

det gick inte att se

 

dom fanns där en vår

den första våren

jag äntligen hade en rabatt

att vårda och glädjas åt

 

dom svarta tulpanerna

var så vackra

jag vårdade dom ömt

gav dom mycket kärlek

 

dom blommade länge

den våren

varje morgon

pratade jag med dom

såg på dom

talade om hur vackra dom var

 

en dag slutade dom blomma

kronbladen föll till marken

jag lät dom ligga kvar

 

när året gott

och det blev vår igen

väntade jag varje dag

när det började

spira och gro i rabatten

att jag än en gång

skulle få se

och njuta

av dom svarta tulpanerna

 

dagar och veckor gick

det kom inte upp

några svarta tulpaner

mer i min rabatt

 

anits 8 november 2013




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-11-08 22:07



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Så vackert beskrivet - och så sorgligt att de inte kom igen
2013-11-15

  Angel of love
De är väldigt vackra, tror de kan heta Queen of night eller nått sånt.

2013-11-13

  Eva Helene VIP
De kanske var lite extra ömtåliga de där exotiska tulpanerna? Fint förmedlat, nu fick vi också njuta av "dem".
2013-11-11

  Anya VIP
Kanske går det att plantera nya? Fast nu är det väl försent? Fin bild och text.
2013-11-11

  Larz Gustafsson VIP
Ett intressant och sällsamt fenomen.
2013-11-09

  Lars Hedlin
JA verkligen..fint vännen!
2013-11-09

  ULJO
Vackert och vemodigt på samma gång. Men så berörande du skriver och berättar för oss. Tack för att du tillät oss att ta del av denna berättelse
2013-11-08

  Fem hjärtan VIP
Så vackra dom måste ha varit..!
2013-11-08

    ej medlem längre
vemodigt vackert
2013-11-08

  ResenärGenomLivet VIP
De är verkligen speciella...synd att de inte kom upp igen...
2013-11-08

  Bibbi VIP
Tack för denna fängslande berättelse!
2013-11-08

  aol
så vackert rörande lägtande skrivet om dina svarta tulpaner,
2013-11-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP