Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är alla döda då?


Så stod slaget

Granatkastare

gosskören

framför

bakom

Led efter led

blå slöjor

går under valvet

tystnad

Hur vet man

när slaget

är vunnet

Är alla döda då




Fri vers av axveronika
Läst 663 gånger och applåderad av 39 personer
Utvald text
Publicerad 2013-11-10 10:22



Bookmark and Share


  menspoeten
Så oerhört bra!
2014-05-30

  Lollitta VIP
Hur vet man

när slaget

är vunnet

________________???+++++
2014-02-16

    ej medlem längre
Mycket bra...
Meningsfullt skrivet om det meningslösa.
2014-01-18

  Carola Zettergren
Precis.. det kan man undra- detta surrealistiska krig, som understryks av denna sista lakoniska frågeställning- Är alla döda då- så öppet, det är det där öppna som blir själva pricken över i- som gör det hela till rasande bra poesi! Tack!
2014-01-03

    ej medlem längre
Hmm.. bra fråga.. kanske är det lättare att veta när alla förlorat
2013-12-17

  Maria Sundelin VIP
En mycket bra fråga.
Jag tror att alla är förlorare
2013-11-14

  Rozsi.kovacs

Bravo
2013-11-14

  Tess Waltenburg
Väldigt vackert!
2013-11-14

  Zeraphine
Underbar!
2013-11-14

  Stefan Albrektsson
Starkt och snyggt skrivet. Alla krig har två förlorare. Påminner i känslan om en William Stafford-dikt: (At the Un-National Mon­u­ment Along the Cana­dian Bor­der)

This is the field where the bat­tle did not hap­pen,
where the unknown sol­dier did not die.
This is the field where grass joined hands,
where no mon­u­ment stands,
and the only heroic thing is the sky.

Birds fly here with­out any sound,
unfold­ing their wings across the open.
No peo­ple killed — or were killed — on this ground
hal­lowed by neglect and an air so tame
that peo­ple cel­e­brate it by for­get­ting its name.
2013-11-14

  Zackari
Bombastisk uppbyggnad invirad i mystiska slöjor! Mycket njutbart att läsa.
2013-11-14

  Lars Hedlin
Mycket bra
2013-11-12

    ej medlem längre
"Hur vet man
när slaget
är vunnet"
Ja, det kan man fråga sig. Slag är ju förluster i sig - alltid.
2013-11-11

  SatansSon VIP
den var bra som fan.
2013-11-11

    ej medlem längre
Öppen! Bra!!
2013-11-10

  cilax VIP
tycker om undran som kommer vid läsningen
2013-11-10
  > Nästa text
< Föregående

axveronika
axveronika