Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur arkivet


KNAS( virrvarr i drömmar)



Jag tror drömmen slog i bordskanten, för jag vaknade med ett ryck

Fönstren log snett mot mig i ögonvrån, jag tror morgonen dolde ett mörker

Det fanns inga timmar på klockan när jag tittade, visarna hade tappat tiden

Sängkanten var borthyvlad, som på en god morgonost, fast utan smak

Vilken konstig morgon, jag nuddade näsan mot taket när jag reste mig

Golvet hade flutit ut, liknade mest en sörja av kladdig honung

Honung är ju ganska gott, men det hörde liksom inte hemma i mitt uppvaknande

När tankarna flugit sin kos, så tog det beslutsamma handlandet vid

Jag klev upp, sjönk till botten, fångade den timlösa klockan på vägen ner

Vaknade med ett riktigt ryck, gned pannan som slog i bordskanten

Ja, men nu var jag vaken iallafall. På riktigt






Fri vers av Nina Nightwish
Läst 280 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-11-11 12:02



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En snurrande känslofylld text! "GILLAS"
2013-11-12

  queenia
en av dina absolut bästa dikter. Bokmärks. -----@

du fångar det abstrakta i tillvaron, och sätter orden så rätt, att det blev ett sant nöje att läsa.
2013-11-11

    skamfilad
Det är så härligt beskrivande
2013-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Nina Nightwish
Nina Nightwish