Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyktvajrar

Truls stirrar upp i strålkastaren och letar efter uppenbarelser.
Fläckar sätter sig på hans hinna,
skuggorna begraver sig bakom varandra,
gaslyktan smeks av vinden.

Hans blick följer ljuset.
Truls funderar på om han hör något i bruset
eller om det är bara en föreställning från ruset.

mellan gatorna så knyter fönsterna ihop varandra i symmetri.
Han tänker allt är matematik
ritat, skapat, byggt av någon annan
det fanns här innan jag befann mig på denna plats.

Hans blick följer rymden,
mannen funderar på den konstanta expansionen
eller är det en av föreställningarna från alla dom tidigare rusen.

Med pupiller vigda likt sköldar parerar han verkligheten.
Med tankar sänkta i sig själv öppnar han innerligheten.




Fri vers av Rhizome
Läst 272 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-11-12 01:36



Bookmark and Share


  Tarantaran
Intressant läsning..
råkade läsa fel stället
" det fanns här innan jag..
UPPFANN denna platsen:
det kändes HELT RÄTT
på något sätt med
tonen i texten,
illusorisk i fantasins
värld.." med vigda
pupiller likt sköldar " -
vad som helst är möjligt,
känns det som..gränslöst!
2013-11-12

  cilax VIP
snyggt, så där lagom oklart
2013-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Rhizome
Rhizome