Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2013


Provokation

-Det var väl inget riktigt självmordsförsök? För du ville väl inte dö egentligen..? sa läkaren, när jag sa att jag inte var redo för permis än.
Jag krympte med ens
till storlek av en myra
Inte på riktigt?
Hur mycket mer på riktigt kunde det bli?
att jag misslyckades var en annan sak...
Kanske var det så
att det var en provokation
för att få mig att reagera
för att skaka ur mig känslor
istället för likgiltighet
Kanske var det så
och det gör mig korkad
dum som ett spån
Tog fyr direkt
började gnistra och spraka
av förödmjukelse och skam
för vad ger honom rätt
att förminska min rädsla
att klappa mig på huvudet
och säga
det var väl inte så illa?
antyda det jag redan vet
att det finns de som mår sämre
att ta sitt liv kan man göra ute eller inne
om man vill det tillräckligt mycket
Jo tack, jag vet
men jag har bara ett liv
att gambla med
och jag vill inte höra det som han säger mellan raderna
och jag är inte tillräckligt lomhörd
för att låta bli
Blir så arg på mig själv
att jag står här och viftar med min förbannade självömkan
Men jag vill bara bli tagen på allvar
för jag är så rädd
för min egen ångest
och 5 min är allt jag behöver
om döden kommer åter
för tågen går 200m härifrån
och de är de jag tänker på
när jag faller
nu när jag är inne på plan B
och fortfarande är fucked-up
till oigenkännlighet




Fri vers (Fri form) av Bellissima
Läst 232 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-12-29 13:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bellissima