Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I väntan



i brons och guld du badar nu
du vackra vinterpark
liksom en målning i mitt rum
med fönstrets karm som ram

visst vårens längtan spränger nu
i varje liten cell
men frostens kvällar är likväl
en tröst i vinterns grepp

så ska jag tänka på min vy
ifrån mitt vardagsrum
när jag imorgon huttrar surt
i väntan på min buss






Fri vers av Pica pica
Läst 362 gånger
Publicerad 2006-03-12 19:36



Bookmark and Share


  noname_realmind
Text och målning bildar en fin helhet. En dikt som ger färgnyanser i sinnet.
Lite kul kontrast på slutet, att vänta huttrande och sur på bussen (ännu surare är det att köra bussen, jag lovar :)
2006-03-16

  DanSan
Det ska vara gillar denna dikt!!!
2006-03-12

  DanSan
Mycket bra att se det från fönstret i värmen!
Men BBbbrrrrrrr att vänta på bussen *huttrar*
Gollar dena dikt!!!
2006-03-12

  Wretling Erik
Gilla !
2006-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Pica pica
Pica pica