Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Neonljus

Jag är en storstad
neonljusets härskare
brinner för utslagna
där gatstenen rullar
en bänk i skymningen
platsen för själarna
de förtappades scen
och ingen som gullar

Jag är ett vatten
porlandets mörker
vid oroliga nätter
och bärare av urkraft
som hemlig beundrare
följer jag vågorna
till strandbädden
vid näckrosens skaft

Jag är en rockkonsert
med ylande gitarrer
trummorna dunkar
och kan följas i staden
de förtappade punkarna
står på barrikaden
kväver med intensitet
den bisarra balladen

Jag är ett neonljus
nattens lilla fontän
likt fötter av porslin
går färden till höghuset
dörrarna står öppna
och brunnarna lyser
i tron på det goda
släcker gryningen ljuset




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 733 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-11-14 21:47



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen:"MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2013-11-20

  Lärling
Håller med övriga "talare". Mycket fint!
2013-11-19

    ej medlem längre
wow. vilket djup och vilken bredd och vilka målande bilder, som att få ta en promenad med skribenten och se och inse, kontraster som kommunicerar. Riktigt välskrivet, snyggt formulerat. bra bra bra!
2013-11-19

    Mia Sedvall
Bra skrivet , gillar mycket!
2013-11-16

  Eva Langrath VIP
Härlig känsla i orden, storstadspulsen
känns på riktigt i neonljus skimret.
2013-11-16

  Fredrik P. VIP

Skickligt turnerade tankar
kring liv i stad och ljus.
2013-11-15

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så skimrande
tjusigt jag hör
ljuset av neon-
bruset! Tack!
2013-11-15

  Eva Helene VIP
Ömsint vackert skimrande.
2013-11-15

  Sofhia Wirström
mycket fint skrivet
rader som berör
rader som stannar kvar

2013-11-15

    ej medlem längre
Du ger storstaden fötter.
2013-11-15

  anits VIP
Så fint och berörande skaldat.
2013-11-14

  aol
underbart skaldat här vännen,
2013-11-14

    ej medlem längre
Så enastående fint du skriver, man blir alldeles tagen av din förmåga.
2013-11-14

  Carina Bendix
Jättefint.
2013-11-14

  Angel of love
Oj den här var väldigt bra, gilla den mycket.
2013-11-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO