Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Varje Morgon

 

varje morgon

är början på en ny dag

en dag där bladet ännu

är oskrivet

 

en morgon

värker ryggen mer än vanligt

en stund med vetekudden

och en bra bok

sittande i soffan

 

så tänkte jag den morgonen

trodde mig veta

var vetekudden fanns

så jag öppnade dörren

till garderoben

den fanns inte där

 

jag gick igenom alla garderober

ingen vetekudde

en bra sak med allt letande

var att nu vet jag

vad som finns längst in

högst upp

i mina garderober

 

det blev två alvedon

istället för skön värme

av vetekudden

 

morgonen efter

lyfte jag på pläden

som alltid ligger

i den vita stolen

i sovrummet

 

där låg den

vetekudden

jag tog bort den

la den så att den syns

Jag kan behöva den igen

då ska jag inte behöva

vända upp och ner

på allt i mina garderober

 

 

anits 17 november 2013




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-11-17 09:48



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Varför gömmer sig vissa saker så bra ;.)
/kram
2013-11-27

  poetryGirl
Den här årstiden är svår
2013-11-18

  ULJO
Fint berättat
2013-11-18

  ResenärGenomLivet VIP
O, så väl man känner igen det där...trevligt berättat...
2013-11-18

  Anya VIP
Jaa det är svårt att hålla reda på alla grejer. Känner igen fenomenet. Tack för att du påminde mig om vetekudden, jag ska plocka fram min.
2013-11-18

  Eva Helene VIP
Inget ont som inte har något gott med sig - jag tänker på att du nu "vet vad som finns längst in högst upp i dina garderober". En text med stark igenkänning!
2013-11-18

  queenia
vardagen för poeter.. att glömma, och förlägga.


2013-11-18

  Fem hjärtan VIP
Väldigt fint och igenkännande! Kram
2013-11-17

    ej medlem längre
Kul på min ära! Mycket fin bild!
2013-11-17

  Lars Hedlin
Mycket bra skrivet vännen!
2013-11-17

  aol
känner igen glömskan, ler bra skriftat fine poetvän,
2013-11-17
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP