Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

samtal

                                                                 med L. W. A.

        Liknar du mig vid en häst
Det vackraste djur jag vet
        Är jag ett djur
Har du svårt för det
        En bättre början vore önskvärd
En bättre sol en bättre jord

   *
        Men berätta
Berätta vad
        Berätta innehållet av din smärtsamma sång
Scener avlöser varandra mängder av replikskiften
        Berätta din livslånga kärlekssång
Så mycket tid förtätad till dramatik
jag fattade tag om ditt huvud stora varma händer
vi såg ut att äta av varandra

   *
        Berätta om mitt sinne för tragedi
Berätta du
         När du kom in i rummet ropade jag till
         blossande röda kinder
         du tryckte bestämt ner mina särade lår
         med hela din tyngd in i detta mitt rum
         för att skriva mig en bok med allvarlig blick
         en allvarlig blick riktad mot min öppning
         tungor slickande i luften
         Mina ben uppslagna som boksidor
         en kvinna som tilltalar en man

   *
Du
         Minns du hur jag riktigt fladdrade
         med ögonlocken pekade på dem 
         berättade att det stod LOVE skrivet på dem 

   *
Kalla mig då Love
längtande efter en kvinna
som kryper ihop med pannan mot knäna
hennes långa hår utslaget i bön
Sorg ditt avklädda uttryck  
en söt liten pistol i din hand
Jag var inte lika fri som du
sorgset svartsjuk vände jag ryggen åt
din omfamning av en annan
kunde inte smeka din nakna känsla
som en danspartner på scengolvet  
sorg även mitt nakna uttryck
Tårarna väller fram med en rysning

   *
         Jag stod framför spegeln
         det var mig du älskade inte henne
         Framför spegeln
         framför spegeln gör jag mig
         Gör mig du
         i kalligrafi

   *
Mitt allvar mina ögon mina nakna armar
         Var det mig du älskade i hemlighet
I en närmast alkemisk iver att göra sanning av lögn
         Var det mig du älskade sorgset svartsjuk
Mytomani ett försvar mot beröring

   *
Som om du vore död ville du ge mig ditt stöd
        Jag besöker dig         jag är hos dig   

 




Fri vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 536 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-11-18 00:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP