Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
läs gärna Alkemisten


gudspartikeln

gudspartikeln

var min frände
i denna kalla natt var aktsam
när de svarar med en fråga
var delaktig och hjälp din vän
för detta något skall känna dig
i vishetens dimmor
i en nåldyna
i en törst som inte mättar
i ett påstående som inte bär
kom fram häxor och demoner
det är eran tid
och världen är vid
samla mynten som de så frikostigt
skänkt de av silver
de av guld är tyngre
det har jag räknat och känt
och de gåvor de sänt
de utan detta har varit inne och vänt
de i avund är nu aska
de som bränt stickor
och annat ovätt
jag ser dig flicka du dansar så nätt
jag tar mig till minnes
starkare än en stjärna
vi om denna jord bör värna.
de har jag sätt.
det borde vara folkvett.




Bunden vers av Jonas Hagén
Läst 174 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-19 11:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonas Hagén
Jonas Hagén