Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tänk om

tänk om
du är en dröm
en flyktig vision
som lyser upp natten
gör min sömn lugnare
tänk om
jag vägrar vakna

tänk om
du finns inuti mitt huvud
mjukt omsvept av tankar
väl skyddad bakom pannbenet
men utan ljus och syre
tänk om
jag spräcker skallen

tänk om
du tar upp allt tomrum
som finns häromkring
tiden står stilla
men går ändå alltid för fort
tänk om
jag är den som stoppar den

tänk om
du är femdimensionell
rör dig genom andra världar
ser det som är
och det som inte är
tänk om du är
så mycket mer än det jag ser
men du är också det jag ser
och allt möjligt och omöjligt
däremellan

tänk om
du är en mördarrobot från framtiden
skickad att utplåna mänskligheten
eller rädda den
från avgrundens rand
tänk om jag vill vara kvar
oavsett vilket

tänk om
du är en sleeper agent
programmerad att agera
enligt en dold agenda
när ögonblicket är inne
tänk om
jag kan dina kodord

tänk om
vi lever i ett intergalaktiskt zoo
eller är försökskaniner
i ett laboratorium
med osynliga väggar
tänk om
vi bryter oss ut

tänk om
du tänker om
känner om
och vår framtid inte fortsätter
i linjer som går samman
tänk om
jag tar det här ögonblicket
just det här
och skriver ner det
så att något ändå blir kvar




Fri vers av yoakimu
Läst 296 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-22 09:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

yoakimu
yoakimu