Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På avstånd

 

Ja, jag ser dig där. 

Utfläkt, på parksoffan. 

Stanken känns inte ända hit. 

Men jag ser!

Känner din vanmakt. 

 

Jag ser dig också! 

Du lilla frun,

som tyngd av bördor

bär dina kassar. 

Varje dag, till hungriga

barnen och arga mannen.  

 

Jag ser sorgsna blickar 

innanför schalar!

Ser män som tappat sig

själva, brustit i sig själva.

 

Ja, jag ser dig

du lilla tjej,

med svärtade ögon

och tårar på kind...

... vid osäker yngling. 

med moppen på högsta, 

och pluntan innanför.

 

På karriärsstegen,

vars trampstegar

utgörs av stackars satar, 

som förlorat jobb, 

som är sjuka,

som förlorat hoppet

om värdighet....

 

.... På dessa trampar

vackra, målinriktade

Män och Kvinnor

blinda, döva för 

allt lidande! 

----

 

För enkelhetens skull

vi delar, grupperrar 

och fördelar. 

 

Arbetsföra, utan jobb i grupp 1.

Sjuka, med inkomst i grupp 2.

Alla andra - givet infödda svenskar, i grupp 3.  

 

Resten?

UT UR LANDET!  

SPARA PENGAR!
 

Jag hör stöveltrampet dåna!

Ropen skallar!

Du hit! Du dit!

 

 

----

Tårar rinner på min kind!

När skall vi orka se, förstå och agera? 

 

 

 

 

 




Fri vers av queenia
Läst 346 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-11-22 13:29



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Du skriver med en stor känsla!
2013-11-25

  KattenKin VIP
Starkt och bra skrivet.
2013-11-24

    AA VIP
Mycket bra. En text med glöd och engagemang.
2013-11-23

  Carl Mikael Fäldt
En klen tröst-du är inte ensam om att vara rejält sned på tiden vi lever i!

Din text är så full av kärlek till livet vi alla delar-men några snor åt sig mer!

Dessa några är fiender till livet.
2013-11-23

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Först aplåderar jag, Vist som svensk infödd eller försvenskad, eller repatrierad, har vi en ”kraka” plikt och ansvar för landets bilder och förbilder, tyvärr jag har suddat bort mina förbilder i Sverige också. p.g.a. har svikit mig: moral och principer har havererad fast de spelar på den från förflutnas känslor men jag köper inte länge...
Sveriges decentralisering, d.v.s. nedmåntering skapar mycket social teater, vi behöver starka ledare stå emot regisoren! Och mycket upplysning, Men tyvärr världsnyheter kommer hos oss i Sverige i den tredjeled, tredje dag.
Vi har inte råd att köpa färska nyheter; vi vill inte skaka hand med dess pappers bakteria vi har inga resistenta antibiotika, men fokus för infektion är här till varje dörr och svarvning av gatan.

2013-11-22

  Tess74
Otroligt bra och tänkvärd text som är intelligent. Applåder!
2013-11-22

  ULJO
Vi ska nog passa oss för att sträcka ut handen till SD
2013-11-22

  Maria Sundelin VIP
Precis så tyvärr.
Kramar
2013-11-22

  PPQ
så träffsäker
2013-11-22

    ej medlem längre
Det blir bara mer och mer nöd och lidande.
2013-11-22

    Tollwut
Tänkvärt! Kan bara applådera texten och hålla med.
2013-11-22
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia