Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljusblåa ögon

Där borta i gläntan
finns ruinerna kvar
folkparken en gång
bor där i minnet
i skymningen ett möte
två ljusblåa ögon
så klara och vackra
stillsamt för sinnet

Där borta i gläntan
musik som var glad
människor skrattade
bjöd upp till dans
hon stod där i ljuset
och mötte min blick
två ljusblåa ögon
en sann elegans

Där borta i gläntan
ett hus i glädje
folkparkens historia
en oförglömlig scen
musik där i natten
kärleken spirade
två ljusblåa ögon
under stjärnors sken

Där borta i gläntan
vi fann varandra
en dans många år
blev kärlekens svar
två ljusblåa ögon
de finns inte mer
sorgen tog över
men minnena är kvar

Där borta i gläntan
sitter jag ofta
en stund i det tysta
för harmoni och ro
arvet jag för med mig
folkparkens glädje
två ljusblåa ögon
blir minnenas bro




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 489 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-11-24 03:32



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Vackra och lite vemodiga minnen...
2013-11-29

    ej medlem längre
Underbart skaldat!

Bokmärker!
2013-11-28

  queenia
fängslande, berörande, vemodigt och så otroligt vackert. ----@
2013-11-27

  anits VIP
Berörande.
2013-11-27

  Yrre VIP
Så fin!
2013-11-24

  Ewa-Britt Nilson VIP
B lått öga
L att falla till föga
Å dikten som vanligt
* fick poängen de höga!
2013-11-24

    ej medlem längre
Återigen ett fenomenalt poetiskt alster om kärlek och melankoli i en vacker kostym.
2013-11-24

  Angel of love
Längtansfullt och vackra minnen.
2013-11-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO