Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fräs, sa snöpta totemet! ;) Loet surar.. hunden garvar och korpen lämnar fältet för ett körsbär i grann-andlighten``


skuld; kalla mig minus sinus kalla mig grop

 


hur kan jag syndomtycka dig för egna val
egna val - stoltheten borde drypa

rinna dina bäckar och skölja dina skulder rena


som att att hylla din skuld till giltigt förfall
omgående

det tar längre tid än så för att förstå
vad eget ansvar är

fråga fyraåringen som tappade spelkulan
i avloppet

 

som fogden nu preskriberar vid femton år
så enkelt det kan bli sen att leva rövare

på andra vid tjugu hejåhå

gå fri vid trettiofem ja vadå hela livet kvar

gå hem hos mobben
statusen under kontroll och livet leker slösa mer än spar
börja om och gå fri vid femtio

för en gång giltigt alltid giltigt(? så klart man

kan fundera mera på följdutvecklingar)

 

sen lagligt och moraliskt jadå och medicinskt riktigt
supa till varje dag med tillåtelse
"vi i femtioplus mår bra av att dricka varje dag"

 

media kan det där att försköna för de i marginalerna
kvanten kverulerar mer om fraktalerna men oj få fristad

gratis är gott

det är klart man börjar fundera
på att skaffa katt

 

bara för att

 

hon här bredvid gillar katter
så mycket att det fradgas och skakas och dom där nio glasen i veckan

blir plötsligt inte värt ens att fundera på
vad menar dom

 

nio
jag har fullt sjå att hinna med hyndans reaktioner

 

nykter

 

har jag då ett problem
för alkoholen är ju definitivt ett problem
när jag väljer bort den till fördel för en hund

emot min egentligen längtande 

 

smaklök

en rund minut kan man ju ändå undra
över att man kan ju undra nån sekund extra

på olika sätt 

och jag måste nog syndomtycka mig själv en stund
om jag har gjort bort mig eller ej i moralträsket där
det enda som gäller är

att behålla fasaden - ja nog måste man gilla

 

paraden i media munnar och maktens spel
när allt som gäller är
att för varandra ta del

 

*

 

och ja jag är mäkta sur idag
och ja jag är snart dyng däng rak både fram och bak
och ja

 

jag har lärt mig säga nej
sen jag mötte en dig som ej kunde lägga tak
på sitt och mitt mig

kalla mig moralträskens vrak

*

 

 




Övriga genrer (Satir) av Pot Pourri
Läst 181 gånger
Publicerad 2013-11-26 08:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri