Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fiktiv liten historia. Repriserad.


Det är ju dopparedagen

 

Adventsljuset lyser så dystert. I köket står mor och diskar - trött och besviken. Sonen, gråter i badrummet. Tonåringar kivas i rummet! Friden så långt ifrån, när maten knappt räcker. Tårarna rinner och slidan krampar.

Lucia så vacker i tv:n strålar. Pojkens smärta förvärras. Flickorna kräver mera. Tiden räcker inte till. Mor, så trött och kärlekskrank. Och  mannen är trött han med. Anledning ej känd. Möjligtvis knullandet. Men det lär vi aldrig få reda på. Hennes klåda är det ingen som rår på.

Smutstvätt, stryktvätt, hopar sig. Pojkens byxor trasiga igen. Trasigt läppstift i hörnet. Bortglömda kalsonger under sängen. Sönderknullad mor, går runt och pyntar. Tårarna har fastnat i halsen och ångesten i magen. Mannen? - vet ej var han är.

Dopparedagen, för snabbt dök in genom fönstret. Tomten knappt funnit sin plats. Pojken i ren skjorta och luktar gott. Flickorna pudrade, plattade med dollargrin i ögonen. Mor jobbar igen. Kommer snart hem, för julmaten och Kalle Anka. Whiskeyn och vinet framme. Mannen på besök, det är ju dopparedagen.....

 




Prosa (Kortnovell) av queenia
Läst 411 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-11-26 20:49



Bookmark and Share


  Robin V
Så jävla starkt! Bland det bättre jag läst här på Poeter.
2013-11-28

  ULJO
Berörand om livets baksida
2013-11-27

  Lars Hedlin
Bra att du belyser just det!
2013-11-27

    ej medlem längre
Bra skrivet om trasiga människor och trasig jul.
2013-11-27

    ej medlem längre
En fruktansvärd verklighet för många tyvärr.
2013-11-27

  anits VIP
Starkt och berörande skrivet
om julens baksida.
2013-11-27

  M M Mannheim VIP
Ingen kan som du förvandla ord till underbar text!
Ingen kan som du kan komma sanningen nära med dina texter!
2013-11-27

  Eliza-69
bra skrivet om det som är sanning för många familjer :(
2013-11-26

    ej medlem längre
Denna jul, på både gott och ont..
Bra skrivet queenia!
2013-11-26

  Maria Sundelin VIP
Julens baksida som inga barn borde behöva få vara med om
Kramar
2013-11-26

  Tess74
Starkt. Jobbigt..
2013-11-26
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia