Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skinnflådd

 

 

För var gång jag hittat modet

känslan, Gud, så sliter

Du av mig säkerhet!

 

När jag känner markens fasthet,

vänners  värme, trygghet i mitt bo,

Gud, så rasar bygget in. 

 

Ja, då rivs allt  åter samman

och jag åter kämpar dyn.

 

Gud du skinnflår,

mig till nakenhet

för varje gång

jag vet nånting!

 

 

Så varför stjäla

mitt förstånd?

Min hälsa återigen?

Varför denna galenskap

i en värld av nöd?

 

Ser nu genom,

tårars dis,

att jag kraften äger kvar!

 

Att min rustning,

skydd i allt ej är,

mitt förstånd! 

 

Gud, du klär

med Ord och Kraft

för ditt rikes skull. 

 

Skulle jag då skämmas, 

vanvördig,utfryst, själv? 

 

Nej! 

 

Först nu jag förmår 

se dina barn, som lider

genom människors verk! 

 

Först nu jag förstår

att allt ej är 

som det ser ut! 

 ~ ~ ~

 




Fri vers av queenia
Läst 444 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-12-03 23:48



Bookmark and Share


    Amisan
Insiktsfullt, hoppfullt!
2013-12-15

    ej medlem längre
Nej, allt är verkligen inte som det ser ut. Att godtroget tro det innebär att man utsätter sig själv och andra för "faror" som inte tål dagsljus utan gömmer sig i kulisserna.
Otroligt stark och berörande text. Och igenkännande.
2013-12-14

    ej medlem längre
Så starka ord som river och berör.
2013-12-10

  anits VIP
En stark och mycket berörande text.
2013-12-06

  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit!
2013-12-04

    ej medlem längre
starkt och berörande..
2013-12-04

    ej medlem längre
Svårt, det är mycket man får gå igenom i denna onda värld.
Hoppas du ska få kraft att klara av det som är svårt.
2013-12-04

  ULJO
Stark och berörande text
2013-12-04

  Maria Sundelin VIP
Mycket bra.
Det sägs att vi inte får mer än vi klarar av, meniibland känns det hopplöst
2013-12-04

  anathema VIP
Fint skrivet. Både vemod och styrka i texten.
2013-12-04

  kråkan VIP
herregud! starkt.. men det vet du väl.. gud är konstig.. å honom ska vi tro på.. kolla hur världen ser ut.. å på alla som tror.. nja.. vet inte
gör något engagerande kul istället.. med mig?:)
2013-12-04

  PPQ
så mäktig
2013-12-03
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia