Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek


Jag undrar

hur det kommer sig

att världen snurrar

Bara runt dig?

 

Vad får dig att tro

att just du

är universums medelpunkt

här och nu?

 

Varför ska vi andra

lyssna på dej

göra som du vill

och glömma ordet nej?

 

Jag vill inte leva

på andras nåd

och böja mej för alla

leva livet på en tråd.

 

Livet är för kort

för att lyssna på andra

som tror sig veta precis

vart jag borde vandra.

 

Varför kan vi inte låta

alla välja vart de vill gå

och själva lära sig

var skåpet ska stå?

 

Varför är det så lätt

att hålla andra tillbaka

och med ständiga pekpinnar

tvinga andra att försaka

 

Livet ska levas

och njutas av alla

ingen ska tvingas

att ständigt falla

 

Trycket är för stort

och tiden för kort

alltför snabbt inser vi

att de vi älskar faller bort

 

Utan att hinna

älska nog

rinner tiden ut

och kärleken dog.

 

Här och nu vill jag leva

jag vill älska och njuta

och ständigt leva mera

utan att tvingas pruta

 

Jag älskar livet idag

hur det är imorgon

inget jag vet nu

men den dagen den sorgen.




Fri vers (Prosapoesi) av Milus
Läst 284 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-03 08:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja livet är nu,så andas och njut.
Tack för påminnelsen.

2013-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Milus
Milus