Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allvar

Under snö bleknar allvaret
denna tidens tristess
böjer sig mot halvmånen
i en blick som känns evig

Fyrvaktarens segel
fladdrar spöklikt äkta
vildrosornas taggar
hänger i kvadraterna

Kalkstensväggar skymmer
den vackra utsikten
fiskmåsarna cirkulerar
där isbrytaren grundstött

De stormrivna vågorna
kastar sig i ingenmansland
skräckinjagande ögon
slår mot frusna blickar

Återigen möter matrosen
sin grundstötta kärlek
där borta krälar stoftet
av det som kallas äkta

Skärvor från gårdagen
guppar vid strålkastaren
skenet har inget ansvar
för fyrvaktarens dotter

Under ljuset blottas allvaret
och kan inte gömma sig
stjärnorna står och vakter
stegen längs spången

Fyrvaktarens dotter
bär på dystra hemligheter
hon inser inte allvaret
hos de klättrande rosorna




Fri vers av ULJO
Läst 455 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-12-03 22:20



Bookmark and Share


  Angel of love
Otroligt fantastisk.
2013-12-06

  Anya VIP
Här får jag lite "Pappan och havet" känsla... boken av Tove Jansson. De klättrande rosorna som mumminmamman målar och Muminpappan som fyrvaktare. Bra målat!
2013-12-04

  Eva Helene VIP
Magiskt vacker text med utrymme för flera tolkningar.
2013-12-04

    ej medlem längre
snyggt..
2013-12-04

  Carina Bendix
Stark och dramatisk text.
2013-12-03

  aol
verkligen en spännande dikt som grep tag, bravo,
2013-12-03

    ej medlem längre
En annorlunda dikt från din penna. Här finns många infallsvinklar och det är ju det som är så spännande med din diktarkonst.
2013-12-03

    ej medlem längre
läser många möjliga bottnar. Djupdykningar. väcker tankar! välformulerat jag gillar det mystiska. ser regn, blåst, fyrvaktare, skeppsbrutet skepp.. och klättrande rosor längs en bergskant som vätter ner mot stormande hav.
2013-12-03

  Marianne Räf
Du tar upp många teman i dina dikter,
värda att fördjupa sig i. Denna gång
hade du inte rimmat,- ovanligt för dig.
Men det lyckades du mkt bra med! :D
2013-12-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO