Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att jaga, dra ner, överumpla, fälla, stjäla...... en idé, tror jag får den 'lampan' att slockna (en tid av mångfallering i hemljuset^^)


krokben; det är när glödlamporna börjar gå

man börjar tänka på att ljuset nog har egna ben ändå

 

kanske bra att det är så

 

kanske fortsätta jaga idéer javisst och ibland
låta komma helt själv

men ta lampan som gick sönder och gå
till organdonationsinsamlingen på går'n

 

det finns ju mera organ i lampan själv
ljusets idé hittas alltid någon annanstans

kanske det bara var fel att försöka äga idén
fel att tvinga på den

sina egna ben
så klart det blir

transcendence i en lampas flykt

 


bara sinnet med vänliga händer som tål 
omvandlar nog ryktbara ljus till hållbara mål

 

kanske stjäla ett ben eller två fäller idén
innan målet kan nå sina högsta höjder

för att sen ge tillbaka det ljus
man kan luta sig emot helt nöjder

 

 

 

 




Övriga genrer (Aforism) av Pot Pourri
Läst 167 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-12-09 06:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri