Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rymdens svarta hål


Och Gud sade

Och Gud sade
Varde ljus
och det vart ljus----
I tusentals år har människan grunnat på
Skapelseberättelsen
För att idag hamna i
följande paradox: Rymdens svarta hål
Har slukatstjärnor
större än vår sol
men ger inget ljus
Är tyngre an allt annat
men likväl svävande,
Korsar man händelsehorisonten
finns ingen återvändo
Låter som en saga
och är kanske så
men plats för sagostunder
gives icke -
någon tid finnes ej
inte en enda sekund




Fri vers (Prosapoesi) av Assar
Läst 278 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-12 19:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Assar