Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den röda telefonen

I en reserapport
från det stora landet i väster
skildras en fånges
sista minuter

trots att säkra bevis saknas
har han dömts till döden
och nu skall domen verkställas
om inte signal kommer från
den röda telefonen

ingen signal
ingen benådning

de närvarande känner obehag
är inte bekväma
i sin situation

blicken hos
den tuggummituggande fängelsevakten
är helt tom

doften och rasslandet
från en kaffeautomat i närheten
förstärker absurditeten

plötsligt känns kläderna trånga
kragar lossas-knappar knäpps upp
svettpärlor tränger fram

när allt är över
sprider sig en klibbig känsla av kollektiv skuld
tvivel uppstår
att vi människor är skapade
till Guds avbild









Fri vers av Assar
Läst 365 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-01-30 19:58



Bookmark and Share


  petter rost
Stark text – en situation där inte bara liv tvingas över i död, utan där hela det absurda spektrat av relationer mellan människa och människa, gud och människa, människa gud ställs på sin spets. Jag tänker: har aldrig sett möjligheten av att människan av någon gud är skapad till hens avbild – snarare att alla gudabilder har skapats av människor till att bli deras avbild!
2016-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Assar