Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den goda människan i Sezuan

I en pjäs av Brecht
presenteras ett problem
Hur är det möjligt för en god människa
att leva i en ond värld

Något svar gives icke
det är upp till dig
att fundera över

Den av Gudarna belönade Shen TE
står för Godheten
men utnyttjas av sin omgivning
och hotas av konkurs
på alla plan

Vad gör hon ?
Vad gör du ?
Vad behöver göras -av vem-
av dig - av samhället -

Vad gör du -
för att berika din vardag ?




Fri vers av Assar
Läst 415 gånger
Publicerad 2014-02-02 09:24



Bookmark and Share


  axveronika
Ja, nånstans måste man ju alltid börja med sig själv.
2014-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Assar