Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto: http://karelbecvar.com/page/3/


Förbjuden kärlek

 

Ohygglig, är den -

tanken som bestämmer sig,

att ta över sinnet,

och kväva all sans

all förnuft.

 

I nöd och lust, ja

löftena givna, i

lövens virvlande dans,

och vindarnas viskande

sanningar.

 

Inget förblev, trotts vår tro,

förblödde ordens giltighet, i

slagen över hat och

fördomar, i lögnernas

tidevarv.


Hand högg hand.

Ögat slets ut.

Far dödade son.

Vi såg, vi hörde,

kärlekslöshetens,

skoningslösa marsch.


~~~~~~~~

 

Om än för
liten stund
käre läsare,
försök tänka
dig in i att
älska någon,
och veta att
din  kärlek är
förbjuden.

 

 




Fri vers av queenia
Läst 422 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2013-12-12 23:40



Bookmark and Share


  ULJO
Mycket berörande
2013-12-16

  anits VIP
Mycket bra berörande och tänkvärt skrivet
2013-12-16

    Lars G Andersson
Mycket bra text.
2013-12-15

    ej medlem längre
Kärleken i sig självt kan aldrig vara förbjuden - det är ju den som håller ihop hela världsaltet. Men etik och moral och tyvärr även religion sätter stopp för kärleken mellan människor på denna jord.
2013-12-14

  Lars E Jönsson
Du är dej själv, skriver på ett visst sätt, underbart det finns sådan människor. Applåd. Kanske lockas vi till det förbjudna?
2013-12-14

  Katinka VIP
Tänker så..vet vad du menar. Vad gör man med det..låter det dö.
2013-12-13

    ej medlem längre
Fantastisk och stark text som verkligen berör!
2013-12-13

  louisegirl
Fruktansvärt svårt!
Blir så berörd!
Väldigt bra förmedlat!
2013-12-13

  Maria Sundelin VIP
Bra fångat om något svårt.

2013-12-13

  Lars Hedlin
MÄSTERLIGT ;)
2013-12-13

    ej medlem längre
snyggt hela vägen..
2013-12-13

    ej medlem längre
Det måste vara ohyggligt svårt.

2013-12-13

  SatansSon VIP
undrar hur det känns. drömde nyss en kärleksdröm om en mycket vacker kvinna jag kände en gång. då jag ringde henne 96 sa hon hon aldrig älskat nån annan än mig.
2013-12-13

    Tollwut
Applåd!
2013-12-12
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia