Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt kommen efter att ha läst Tänd eldar mina häxor av SET IT OFF http://www.poeter.se/Las+Text?textId=1696957


Tänd eldar

 

 

Tänd ett ljus för alla,
så vackert.

Jag är troende,
och tänder ljus för oss,
som ständigt missbedömer,
dömer ut,
fördömer,
förringar
och dödar,
med ord, ord, ord.

Varför gör vi så?

Vi är ofta levande döda.
Döda i vår tro.
Inget liv.
Utdött hopp.

Så tänd ljus,
min vän.

Tänd dem för oss alla,
fängslade,
ensamma,
törstiga,
hungriga,
för oss alla -

som förstår att leva och låta leva.


... och för alla andra. Levande döda.
Som behöver värmen, ljuset
mer än någon annan.






Fri vers (Fri form) av queenia
Läst 676 gånger och applåderad av 27 personer
Utvald text
Publicerad 2013-12-13 01:00



Bookmark and Share


  Anna*
Underbar text och uppmaning. Gillar speciellt de sista stroferna :)
2015-08-02

  ULJO
Vilken underbar text
2013-12-16

    ej medlem längre
ett ljus är en fångad sol
släpp solen lös-tänd ett ljus
2013-12-16

  anits VIP
Mycket fint skrivet
dina rader berör, mycket
2013-12-16

    Amisan
Tack för tro, liv och hopp om elden, värmen och det eviga ljuset!
2013-12-15

  Junia VIP
Härlig text! Tack!
2013-12-15

  Freddy Eastling
"Leva och och låta leva", jäkla bra.
2013-12-14

  Carl Mikael Fäldt
Du vet att föra orden-känslan-tanken!

Vilken kanontext detta är-tycker jag!
2013-12-13

  Katinka VIP
Ja ibland är det lättare att vara levande död. Tända ett ljus för sina sorger. Be för hopp och kärlek i världen, vilken tro man än må ha. Så svårt att vara positiv. När man ändå ständigt blir dödad med ord. Väldigt bra text.
2013-12-13

  louisegirl
Väldigt bra förmedlat!
Så sant!
Berör mej mycket!
Bra skrivit!
2013-12-13

  Maria Sundelin VIP
Gillar idén
2013-12-13

  Sofhia Wirström
bra skrivet
dina rader berör

2013-12-13

  Lars Hedlin
Bra förmedlat!
2013-12-13

    ej medlem längre
Vi är alla olika, och det är inte lätt att förstå andras situation och orsaken till någons handlande.
2013-12-13

  SatansSon VIP
jag var vtvungen spara el. så jag släckte den igår kväll. bra skrivet, skämt åsido.
2013-12-13
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia