Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett stilla farväl

Ibland stannar tiden
och står oförklarligt still
den hejdar sig en stund
på bron till evigheten

En tår rullar stillsamt
längs blekta kinder
så visar sig sorgen
när själen tar en paus

Livet är bara en resa
mellan olika världar
och i stundens allvar
föds nya destinationer

Ibland stannar tiden
för att hejda sig en stund
ett evighetens rop
till ett stilla återseende

Existensen är ett bygge
av kärlekens grund
en gjuten bropelare
som aldrig kan raseras

Livet är en sagostund
ett steg i ingenmansland
på en lina över sundet
till verklighetens afton

En viskning i det stora
det är själens existens
kärlekens stolta bärare
på en våg vid horisonten

I bland så hejdar sig tiden
och andas alldeles still
när ödet vill något annat
än det som själen vill

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 1589 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2013-12-17 21:55



Bookmark and Share


  Palett
Fin och djup text om existensiella frågor i avskedets stund.
2014-03-21

  Ingrid Trolle
Mycket vackert och
mycket skickligt uttryckt om
kärleken och livet
2013-12-27

  katastrofromantiker
Fantastiskt fint!
2013-12-23

  Rozsi.kovacs

så ljuvligt vackert skrivet underbart
2013-12-23

  © anakreon VIP
Känsliga, betraktande ord i
sällsport vacker förpackning.
Calle
2013-12-23

  Angel of love
Väldigt vacker.
2013-12-20

  anits VIP
Berörande och mycket fint skrivet
2013-12-19

  Eva Langrath VIP
Trösterikt värmer dina fint formulerade ord i decembermörkret
2013-12-18

  Marianne Räf
Vemod med ett spirande
hopp i sista versen. Fint !
2013-12-18

  Eva Helene VIP
Berör på djupet. Fint!
2013-12-18

  Anya VIP
Mycket fint om en stund som stannar till.
2013-12-18

  Linda CH VIP
Du binder ihop orden till en fantastisk helhet både i innehåll och rytm!
2013-12-18

  Anoo Niskanen VIP
"Existensen är ett bygge
av kärlekens grund
en gjuten bropelare
som aldrig kan raseras"

Helt underbart!
2013-12-17

  Carina Bendix
Vackert och sant.
2013-12-17

  aol
mäktigt vackert skaldat vännen,
2013-12-17

    ej medlem längre
en väldigt fin text..
2013-12-17

  Ninananonia VIP
Vackert skriver du som alltid :)
2013-12-17

    ej medlem längre
Så vackert formar du orden kring tesen "finns det ett liv efter döden?" Ja kanske. Vackert är det i alla fall.
2013-12-17

    ej medlem längre
Enastående om kärlek i uppfångad tidlöshet.
2013-12-17

  ResenärGenomLivet VIP
"En viskning i det stora"...utsökta ord i livet...
2013-12-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO