Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vandring i skogens stad

I

Stigarna växer
ur stadens torg
av sten

träden lystrar
i en vinter
utan snö

vi går
och orden är
en vårbäck

och kyrkan
bär fönster
som är negligéer


II

Det är dagen
som klätt sig
i grånat hår

och som lyser
som ett urberg
över gatorna


Det är tystnaden
som är ett moln
och ett smycke i trä

som är en flotte
genom gömda skogens
drömfloder


III

Liv är ett frö
i en fågels näbb
under himlen

är en stund
på vandring
parallella stigar


Nuet är en stad
där gräset gror
under klädda fötter

och orden bor
på tungans bädd
i örats grotta


IV

Allt är möjligt
när vinden
bygger bo

i den högsta spiran
på vägen
mot månen






Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-12-26 11:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja mycket bilder.Bra!
2013-12-26

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Du gör bilder
som man känner igen inuti
Jag får rota fram en tändare
och göra vågen
Det är svårt att inte vara med
på noterna
2013-12-26

  träsnidaren
Mycket rytmisk och härlig text. Inger hopp! Gillar språket skarpt.
Fint!
2013-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP