Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspiratio J Habermas och G Ekelöf


Finns tid att vara fri





det finns saker
du säger du inte kan tala om
men inte för att du är en fisförnäm
eller skulle representera en moralisk förfining
utan
och det är vad jag tror
för att du står för djupt i dessa ämnen


man kan fråga sig
har jag tid att vara fri
när den enfaldiga och styrande
Konsumtionen
ständigt hungrar efter ditt slaveri

man skulle även kunna fråga sig
har jag utrymme att vara fri
finns jag på en egen vald plats
än den varifrån jag talar

dvs är jag konsument
och papegoja
eller törstar jag efter mod till motstånd
och en egen identitet

lever jag i en förblindande symbios
och tror att orden är jag
är jag fri att välja
och vad väljer jag

finns det ord för vem jag är
när gud och myterna förkastats

kan jag berätta mig fram
till vem jag är
utan autistiska anspråk

nej inte utan att tilltalas
omtalas

uttalas
åtalas

tänk om frihet är för sent
då får vi tänka om
vilka vi ska vara




Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Hilén VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-12-27 14:12



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP
det här gör ont att läsa. Varje mening
så ytterst sett modigt prövande.

Inget tas för givet. Jag tror Diktjaget
är fri redan. Innan orden förevigt.
2013-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP