Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


Vårens eventyr

Smaken av
ferske bær
et minne

lagret i mitt hode
et sted blant mye annet

Duften av nyslått gress
og naboen som griller
lagret i mitt hode
et sted blant mye annet

Minnene varmer godt
de som var en del av
den lyse årstiden
de er som en peis
nå i vinterhalvåret
de holder meg varm
når snøen ligger hvit

Jeg elsker våren
sommeren
varmen
åpenheten
gleden
ved å vite
at man bare
behøver ta på seg
en skjorte og et par bukser
en kjole og sandaler
så er man klar
for nye eventyr

Det er noe ved det
kanskje det lette
og gjennomsiktige
som får meg til å
lengte tilbake
til det som gir meg
næring
årstiden som får meg
til å smile

skuldrene senket
og hendene opp i luften
likt et barns entusiasme
over et bad i sjøen

I denne mørketid
jeg kjenner
lengselen
minnene jeg lever
på en liten stund til
helt til våren med sitt
nærvær er her igjen
da tar jeg frem
lette sko og piknikkurven

Ut og feire at dagen
er lang og været mildt
borte er snøen
isen og mørket

Igjen står trærne
grønne og frodige
ut kommer folket
i gater og i skogen

Smaken av
ferske bær
et minne

lagret i mitt hode
et sted blant mye annet

Det er noe ved det
kanskje det lette
og gjennomsiktige
som får meg til å
lengte tilbake
til det som gir meg
næring

årstiden som får meg

-til å smile






Fri vers (Fri form) av Nina.K
Läst 282 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-12-29 08:51



Bookmark and Share


  Palett
Så vackert du skaldat om våren !
2013-12-29

  Larz Gustafsson VIP
Det genomskinliga brukar jag dock få problem med...
2013-12-29

  Larz Gustafsson VIP
Ser fram emot våren, som du skildrar så fint här.
En ömsint betraktare är du.
2013-12-29

  mare VIP
Håller med dig
bra skrivet
om denna ljuvliga tid
2013-12-29

    ej medlem längre
fint du!
2013-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Nina.K
Nina.K