Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla är vi livsdroppar som vill famna om allt liv som behövs för att leva eller överleva.


LivsDroppar



Livet kom livet gick

lika vackert som fult kom det igen

Livet droppade livet kapades vid mina fötter

Lika naket ser sanningen mig i sina ögonblick

Livet ska vara min vän

enda tills den slokar likt ruttna rötter

Droppar jag kan ta till mig är små skratt

från mina barn och stora skratt med lekfullhet i behåll

Livet som inte tycks finnas finns

även om jag inte alltid har kontroll

eller minns

Javisst är jag en god och en äcklig pralin

som jag själv gjort

och den är bara min eller jag är bara min

Jag tillhör moder jord men äter mina egna kort

spelar ut och in

fram och tillbaka

för att både ge och få av min egentillverkade kaka

Alla är vi Livsdroppar och kan sprida något från sitt liv

som sänds ut på sin bästa sändningstid

så därför kan även du och jag på livets innehåll

berikas av doften, kärleken, känslorummen och hur

ljuset utan krussiduller kan smaka... Var så god!




Fri vers av demonsson
Läst 317 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-01 19:10



Bookmark and Share


  Ronny Berk
fint tänkt och skrivet, ja !
2014-01-01
  > Nästa text
< Föregående

demonsson
demonsson