Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ETT VERKLIGT DILEMMA

Fler folkomröstningar är sympatiskt
och dessutom väldigt demokratiskt.
Ändå är många politiker
skarpa folkomröstnings-kritiker.

Här har vi i ett koncentrat
nutids-politikerns dilemma.
Han låtsas han är demokrat
fastän han helst själv vill bestämma.




Bunden vers (Rim) av Jonas Hellström
Läst 317 gånger
Publicerad 2014-01-02 11:53



Bookmark and Share


  Ida-Marianne
Folkomröstningar är både demokratiska och sympatiska.
Men tyvärr! Ibland ordnar politiker folkomröstningar av taktiska skäl.
Om man "lovar avveckla med förnuft" ( folkomröstning om kärnkraften1980)
och politikerna sedan inte anstränger sig det minsta för att uppfylla folkets önskan, så var det väl inte vidare demokratiskt eller ens sympatiskt?
Det var säkert bara låtsasdemokrati...
Det var väl dåtidspolitiker som hade längst tid på sig att åtminstone försöka uppfylla det de lovat?
2014-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Jonas Hellström
Jonas Hellström