Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så har vardagen kommit lite smått igen...


Vardag Igen



Var dag kommer var dag går

Helgerna ska spetsas med glädjen

Trevande stigar mellan innanför finskjortan

Försöker hosta fint snyta vackert skratta lagom

för den där traditionen kring jul är röd och vit

lika ren som tomtens renar och släden men

tomtens näsa avslöjar en röd ton likt Rudolfs röda mule

Vardagen vill tassa in försiktigt igen mellan dagarna

och dagen reas ut till bästa pris

Va? Duger inte en vanlig dag längre med enkel mat

vanliga priser och den lilla sol i vardagsrummet som

tittar in i vardagligt damm och snoriga ungar

Fast glädjen den stora kan likväl få finnas nu

inbakad i hela huset och dansa och sjunga här

Firandet övergår oftast i hysteri och stramhet

När vi likväl kan få slappna av i vardagen vara sig själv

kan vi nog famna om vardagen igen

Sitta i favoritstolen vid teven och andas in andas ut

Ändå känna lyckan, den utan en bunke saker och pengar

Så nu är den glada julen snart slut slut slut...




Fri vers av demonsson
Läst 344 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-03 12:19



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Gillar din vardag.
2014-01-03

  aol
väl och klokt skaldat här vännen,
2014-01-03

  Ronny Berk
så väl tänkt och skrivet ! väl tillvaratagen dag är bästa dagen !
2014-01-03

  axveronika
Jag är helt enig! Vardagen är den bästa dagen och mycket mer vanlig. Väl textat
2014-01-03

  axveronika
Jag är helt enig! Vardagen är den bästa dagen och mycket mer vanlig. Väl textat
2014-01-03
  > Nästa text
< Föregående

demonsson
demonsson