Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad finns bak ett instrument...


Bak ett Dragspel


Det var tiden inuti dragspelet
som öppnade upp en egen kanal
för ett minne som jag aldrig glömmer

Min alldeles egen far
sittande med solens glitter i ögonen
och stor kärlek för musik

Han lever ännu i allra högsta grad
Hans musikminne även det i tusental
Numera blir det mest musik han drömmer

Far har börjat tappa andra minnen
därför blir hans vän dragspelet endast ett minne
Det står i en garderob och är sig lik

Min far försökte för inte så länge sedan
åter famna om sin gamle vän
men kombinationen att dra, trycka och sjunga
skapade en ledsamhet hos far...
dessutom var det för tungt att hålla

Hans tårar började att synas i ögonvrån redan
då han märkte det inte skulle låta och gunga
men far gjorde ett tappert försök och vi satt kvar

kanske kan han försöka med ett mindre dragspel...
eller är det ännu en sak i hans ålderdom att sålla

Jag blir glad att minnas vad han ändå gav en gång
ifrån min fina barndom med musik och sång
Jag själv älskar att sjunga och älskar musiken
men även alla ord ifrån texten någon skrivet

alla ord kommer direkt från livet

Så gör även min far som på ett fotografi
sitter bak ett dragspel med solens glitter i ögonen

och sprider all sin musikådra likt solens glans

Tänk pappa så mycket du lockat till: all sång glädje och dans!

Men ännu lever du i allra högsta grad
och ännu gör du med din närvaro mig så himla glad...

Tack lilla far!




Fri vers (Fri form) av demonsson
Läst 332 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-03 16:27



Bookmark and Share


  aol
så vackert blev så rörd av din kärlek till din far, min far lever men nu sjunger han bara lite och munspelet hans bara ligger, kram min fina vän,
2014-01-03

  Ronny Berk
så vackert, vördsamt tänkt och skrivet !
2014-01-03
  > Nästa text
< Föregående

demonsson
demonsson