Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OSKYLDIGA KAN RÅKA I KLISTER

Om vi inte lyckas stoppa terrorister
blir framtiden verkligen bister
och många oskyldiga kan råka i klister.

¤

Om vi verkligen vill stoppa terrorister
blir framtiden full av register
och många oskyldiga kan råka i klister.




Bunden vers (Rim) av Jonas Hellström
Läst 220 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-05 13:19



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag förstår naturligtvis paradoxen du uppställer men ville samtidigt förklara när du väljer att skriva om terrorister. Det sägs att terroristers mål är att terrorisera. Vilket är ett lättvindigt sätt att se på saken. Terror föder terror. Den första terrorn beror på förtryck av människor. Detta föder ett motstånd. Vilket de som utövar förtrycket, kallar terror och terrorism.
2014-01-05

  lodjuret/seglare VIP
Det är ett lands politiska och odemokratiska krafter som skapar brottslingar. Terrorister skulle det bara finnas i helt liten skala om det saknades människor vars mesta sysselsättning och affärsidé är att roffa åt sig så mycket de bara kan av makt och pengar. Det beror också på systemfel i samhällets kontrollsystem. Skatteverket, skolväsendet, försäkringskassan, rättsväsendet och så vidare. Att det "är som det är" och får de effekter det får, beror till stor del på att vi alla lyder under vardagspsykologins lagar. De som säger att under vissa omständigheter beter sig människor på ett visst sätt. Det är egentligen inte märkligt att människor beter sig på ett visst sätt i en viss situation. Det är lika vanligt med undantag från teser och förklaringsmodeller där människor beteenden existerar i fallbeskrivningar. Det är i huvudsak inte för att rehabilitera människor som det finns straff, utan för att skydda samhället från dem.
2014-01-05

  Larz Gustafsson VIP
Vilka är de verkliga terroristerna?

2014-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Jonas Hellström
Jonas Hellström