Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mötet

Jag såg er genom fönstret

du och din vän

Ni såg så rara ut

Du uppklädd och fin

han kort, satt och avklädd

Ni pratade högljutt

ja nästan grälade

Du ville ha honom med dig i bilen

han skakade på huvudet

såg med långa ögon på dig

som försökte han få dig förstå

han ville inte med dig

vara hemma och ligga i soffa var allt han ville

Du slet och drog, klappade på sätet

bönade och bad, huvudet på sned

Men inget hjälpte

Jag tyckte synd om dig

gick till er och försökte medla

såg vad det betydde för dig

pratade med din vän 

Försökte förklara att det betydde mycket för dig

att han följde med

Men förgäves, allt var förgäves

Med en sista blick på dig och mig så vände han på klacken

och tassade bort mot den öppna dörren

Vi tittade på varann och skakade på våra huvuden

våra blickar möttes och ett outtalat intresse låg i luften

Ett hugg i magen och ett hopp tändes

Du gick efter honom till dörren, gav mig en hoppingivande blick

och släppte in din älskade hund i värmen igen.

 




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 197 gånger
Publicerad 2014-01-11 16:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP