Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Elden är en god tjänare men en dålig herre, lyder ett gammalt talesätt. Det kan nog stämma på fler företeelser... kom att tänka på ett aktuellt exempel.


Herre eller tjänare?

 

Om man låter marknaden vara herre
då blir allt bara värre och värre
för om man låter den över människor råda
så orsakar den misär och våda 


Då blir människan en slav
som får slita under dess hårda krav
Och värlens resurser den herren vill utarma
utan att någonsin sig över jorden förbarma


Nej, låt inte marknaden vara boss
utan som i forna tider tjäna oss
som ett medel att få det vi behöver
och inte som ett mål att öka mängden klöver

 




Bunden vers (Rim) av Susanne Ljung Adriansson VIP
Läst 359 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-01-17 18:01



Bookmark and Share


  walborg
Bravo - med rim och allt!
2014-02-18

    ej medlem längre
Den här har jag missat tills nu! Klokt och klart.
2014-02-18

  UllaBritta
Ja,det ligger något i det du skriver. Karl Polanuis, skrev ju böcker om slavhandel. Jag känner att det är en slags slavhandel, när jag åker genom staden Göteborg och måste betala för det. Vad kommer nästa gång?
Vi kan inget göra, det är bara att betala, eller hålla sig hemma.
2014-02-17

  Densen VIP
Ligger nåt i denna hymn, tror jag visst;)
2014-02-04

  Lars Hedlin
JA ska ma nfölja strömmen eller ska man bocka och buga? ..frågorna många ...
2014-01-18

  Larz Gustafsson VIP
Marknaden är en vidrig boss. En utsugare.
Kapitalism är barbari.
Många i de f d socialistiska länderna är missnöjda i dag och längtar tillbaka.
2014-01-17

  Björn Nilsson VIP
Detta låter som en poetisk omskrivning av Karl Polanyis klassiker 'Den stora omdaningen'!
2014-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Susanne Ljung Adriansson
Susanne Ljung Adriansson VIP