Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto: Queenia. Gislaved Pernilla Stödbergs, masker. Vernisage Gislaved april 3,2012


Förlåtelsen

med en öppen fråga

jag öppnar upp

nu portar.


Kan en vidrig pappas val förlåtas,

av dem som älskas skulle,

när döden inför dörren nu står?

 

Kan en kärlek, som sig bör,

överleva alla år av väntan,

sorg, lögner och svek?


Kan tiden rena alla sår,

pålagda med ord, och hand,

bakom barndoms låsta dörrar?

 

 




Jag vill hoppas, tro och älska.
Jag vill samma för mina barn.

Men jag kan aldrig
tvinga till ett möte,

när en ängslig
far nu döden når.




Fri vers (Fri form) av queenia
Läst 653 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2014-01-18 02:33



Bookmark and Share


  anits VIP
Starkt och mycket gripande skrivet.
Jag tror på förlåtelse, för att få frid
inför döden.
2014-01-23

  aol
är en kärlek äkta kan den såras men aldrig raderas, starka rader som borrar sej in mot hjärtat, min far svek oss genom superi mor orkade inte med sånt, jag har förlåtit honom, han lever ju än i en ohygglig ensamhet,
2014-01-21

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-01-20

    J. Herward
Livet är inte rättvist.

Vi kan inte rå för våra känslor.

De som aldrig glömmer.

Grejen är att, att jag förstår, för jag är ung men jag går i dessa tankar, en uppåt spiral, ibland nedåt spiral. Hur kan man tillåtas säga att åren läker alla sår? När man inte kan påverka en människa att förändra sina vägval. Det är solid, fast och orubbligt som sten.

Sten och vind går inte samman.

Brutaliteten gör texten fenomenal.
2014-01-20

  Bibbi VIP
Skriver under på mare.
2014-01-20

  axveronika
Oj det var starka rader. Vilken svår fråga.
Förlåtelse är det största och det svåraste.
2014-01-20

  Änglaögon
Starka rader som väcker tankar och frågor.
2014-01-18

  Annatula
...hoppas, tro och älska. Starka rader. Inför döden kan ingen ajournera beslut.
Tack för läsningen.
2014-01-18

  mare VIP
Texten är full
av starka känslor
att förlåta någon
är STORT!
Jag tror på förlåtelse
för det öppnar dörren
till inre läkning..

2014-01-18

  Bjarne Nordbö
Jag tror du borde. För efterkommande tid. Och för det stora i förlåtelsen. Kram.

2014-01-18

  Lars Hedlin
Frågor som känns men väl kräver att tänkas på..kram
2014-01-18

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Svåra frågor...berör ...och förlåtelsen är det enda som finns kvar
2014-01-18

  ULJO
Svåra frågor det där. Men alla måste kunna få förlåtelse och avsked måste alltid ske i frid och samförstånd
2014-01-18

    ej medlem längre
Berörande text med svåra frågor.
2014-01-18
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia