Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Jag ska dö inatt igen

När jag drömmer om att dö
Är jag inte lycklig
Men det finns liksom ingen anledning till olycka

Men jag vaknar alltid
Med livet i behåll
Och det är då det är meningen att jag ska le
Vara så jävla tacksam
För livet är så vackert

Så jävla fult
När jag öppnar ögonen

Vardagen pressar på
Alltid lika grå alltid lika händelselös
Så jag skrämmer livet i den

Dricker öl på en måndag
Kör bil mitt i natten med musiken på högsta volym
Inhalerar alla gifter jag kommer åt
Sväljer hat och tabletter om vartannat
Och när helgen kommer är jag där igen
Dansar inte för det hatar jag
Men jag super och jag pratar bort mina problem
Fast egentligen är dom kvar
Så jag slår min näve i väggen
Och folk tror inte att jag kan det
För jag är liten och gjord av glas

Så går jag hem ensam med mina blodiga händer
Förutom dom gångerna när jag går lite kortare
Till vassa revben och varm andedräkt
Till ord som aldrig sägs
Och andra som inte hörs

Och han ska då alltid ta sönder mig
Med snälla gester och leenden riktade mot mig
Och inte är jag arg när jag går därifrån
Men sen säger han att vi ska höras
Och så hörs vi inte
Inte nu längre

Jag blir arg i efterhand
Men mer på mig än dig
Sen blir jag arg på dig
För att jag blir arg på mig
Kontentan blir
Ilska

Fast oftast går jag längre
Till lokaler som ekar
Jag går hem

Mitt täcke är kallt när jag ska sova
Men när jag sluter ögon ler jag lite
För jag ska dö inatt igen

Inatt dör jag




Fri vers av Flicka Nummer Elva VIP
Läst 446 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-01-21 15:36



Bookmark and Share


  Alysse VIP
Naket, blottat och mycket smärtsamt skrivet. Ord som går rakt in i hjärtat för att stanna där. Så mycket sorg och smärta och denna ilska som slår tillbaka på den som mår dåligt. Alla borde läsa en sådan här text för vi är många som har någon i vår närhet som skriker i det tysta. Någon som behöver oss för att orka leva.
2015-01-28

    ej medlem längre
Styrkekramar till dig!
2014-01-21

  Tutankhamon1
Väldigt stark och berörande text som känns igen...
2014-01-21

    Jim Friberg VIP
Riktigt hård, slående text!
2014-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Flicka Nummer Elva
Flicka Nummer Elva VIP