Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Framtiden var bättre förr - när den fanns


Det förflutna vill inte återvända
Nuet skadar inte för evigt
Det försvinner sakta
Till en framtid som aldrig
blir bättre än förr


Kärlek är som vackrast när man inte minns den
Minnet har sin rätt att åldras
Det varar för en sekund i tiden
Vid varje minut
Av en ännu inte kommen tid

Ändå följer förälskelsen livet
Det som är det förflutna
Håller sig uppdaterat i framtiden
Någonstans undgår minnet sin plikt
Att åldras i glömska

Där inga tårar rinner nedåt
Jagar röster från min barndom
Desperat ropar de mitt namn
Den lilla killen har blivit gammal
Jag önskar vi kunde förenas
Som far & son

Framtiden var bättre förr
Då den fanns
Nu inser man var livet leder
Mot döden
Den anonyma
Den färglösa
Den obegripliga
Den tidlösa


döden.










Fri vers av Vnordin
Läst 175 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-24 10:00



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Varje ny dag är en framtid oavsett hur många vi har kvar.
Döden följer oss som en skugga från födelsen.
Det gäller att se varje enskild dag som en oersättlig möjlighet.
2014-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Vnordin
Vnordin