Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SUPERSTAR

- Hur kan en så intellektuell människa som du
ha gått på en sådan nit?

Orden slungades emot mig av min gode vän.
Ja, det är lika bra att lägga korten på bordet.

Jag tror på Jesus,
och det har faktiskt haft
en provocerande inverkan
på en del människor.

- Ta din religion och stoppa upp i häcken!
- Du är en elak djävul!

Fast jag har aldrig direkt känt mig kränkt.
Det ordet var knappast i ropet då -
knappast uppfunnet väl.

Det hände 1979
efter en period av sökande.

Jag läste "Filosofisk läsebok".
Jag studerade yoga,
stod på huvudet (bokstavligt talat),
gjorde andningsövningar
och försökte utveckla tankens kraft -
men misslyckades.

Bland filosoferna
fann jag Jesus
i hans Bergspredikan!

Behöver jag säga mer?

Ateisten och litteraturprofessorn
C.S. Lewis gick tydligen
på samma nit, enligt min vän.

Se hur det gick för honom!
Han blev världsberömd!




Fri vers (Fri form) av Jonas Hellström
Läst 271 gånger
Publicerad 2014-01-24 10:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonas Hellström
Jonas Hellström