Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En stor slant skulle jag villigt ge för denna kloka och insiktsfulla varningstext. Nu fick vi den gratis. Tack! Olof Lagerhorn


LYCKOCERTIFIKAT, MIRAKELVATTEN OCH TANKELÄSNING

Om du på gågatan
i en svensk storstad
möter en man som vill sälja
ett så kallat "lyckocertifikat"
som berättigar dig till livslång lycka,
hälsa, goda relationer
och ett tillfredsställande arbete -
(allt detta för endast 4999 :-
- rekordbilligt just idag, eftersom det annars
kostar hela 15000:-) -
så vill jag verkligen inte
vara någon glädjedödare -
men om det inte ringer
en liten klocka i dig,
så tror jag att du håller på
att bli offer för

MANIPULATION

Då svarar du kanske,
att förra veckan
köpte jag "mirakel-vatten"
och bortsett från att jag var
magsjuk i torsdags,
så har jag i stort sett varit frisk
hela veckan -
lite ont i tänderna kanske
och förkyld.

Och det kostade minsann
bara 200:- för en flaska.
Så jag köpte 5 stycken.

Och då påstår jag att,
det var helt vanligt vatten -
och att det i så fall till och med
hade varit billigare att dricka vatten
på en fin restaurant.

JA, MEN DE VERKADE JU
SÅ TREVLIGA, SÄGER DU!

Och den där tankeläsaren förra veckan igen -
han tog ju faktiskt inte betalt förrän efteråt,
när han berättat en massa detaljer om mitt liv
som han omöjligt kunde veta.

Men då svarar jag:
- Självklart sa han bara sådant som är allmängiltigt
och som är sant för i stort sett alla människor.

DET TRICKET BEHÄRSKAR TILL OCH MED JAG!

Började han inte så här på ett ungefär?
- Jag ser, att ni har bekymrat er mycket den sista tiden.
Både när det gäller jobbet och kärleken.
Ni går egentligen omkring och önskar,
att ni skulle vara någon annanstans.
Ni dras med en hel del hälso-problem...

Då blev ni så lättad att få lov
att tala om hur det verkligen förhåller sig,
att han minsann inte behövde läsa era tankar.
Ni gav honom villigt och glatt
alla informationer han behövde
(och tydligen en liten slant också - om jag förstod det rätt)

VÄNTA! VÄNTA! VART SKA DU GÅ?
JAG ÄR INTE FÄRDIG ÄNNU!




Fri vers (Fri form) av Jonas Hellström
Läst 290 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-24 15:20



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
New age och nyandligheten utlovar snabba resultat och inre frid. Man utövar kristallterapi, aromterapi med mera. Man ägnar sig åt astrologi och spiritism. Allt detta är endast substitut och surrogat.
Någon varaktig frid kan navelskåderi aldrig åstadkomma. Att det däremot är lönsamt har historien visat.
"Ska inte ett folk fråga sin Gud?", undrar profeten. Med rätta. Men vilsna människor som famlar i mörkret faller lätt offer för de nyandliga charlatanerna.
2014-01-25

  Flicis VIP
Kankse jag har lite tokig fantasi, men jag tycker du har lyckats skriva. En rätt rolig text.
2014-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Jonas Hellström
Jonas Hellström