Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN VILLKORSLÖSA KÄRLEKEN

Den villkorslösa kärleken -
den vill aldrig ge igen.

Kräver allt av den som bär den -
men den kan välsigna världen.

Gör den därför till din vän -
den villkorslösa kärleken.


Den omutliga sanningen
lyser upp i skymningen.

Drivs du utav sanningsglöden
kan du dömas raskt till döden.

Gör den ändå till din vän:
den omutliga sanningen.


Rakryggat civilkurage -
det är inget tungt bagage.

Var inte en stackars krake!
Stå nu rak och visa stake!

Då får du ett furstligt gage
på grund av ditt civilkurage.




Bunden vers (Rim) av Jonas Hellström
Läst 262 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-01-25 22:39



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Den villkorslösa kärleken kompromissar dock inte med sanningen.
Guds kärlek är den enda villkorslösa kärleken, som främst fått sitt uttryck i Jesu Kristi fullbordade försoningsverk på Golgata kors.
Kärleken har, säger 1 Kor 13:6, sin GLÄDJE i sanningen.
2014-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Jonas Hellström
Jonas Hellström