Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna månförmörkelse var mycket vacker. Jag beslöt att försöka något jag aldrig tidigare gjort: Skriva en dikt. Så här blev den:


Månförmörkelsen 9 Februari 1990


Månen träder in i jordens skugga

stilla, utan brådska; döljer sig i tystnad

som då naken kvinna klär sig bakom sidenskärmen

i purpurbruna tyger sveper in sig, fäster skärpet,

för att fira någon helig högtid; eller, som den unga änkan

gömmer sorgens tunga smärta bakom sidenflorets svärta.




Fri vers av Rune Thorsell
Läst 421 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-03-17 11:40



Bookmark and Share


    Aliah
Fantastiskt vackert! Fastnade omedelbart för denna dikt! Den förmedlar en alldeles särskild känsla.
2006-05-01

    Jess81
Något av det vackraste jag läst!
2006-04-15

    Bodil Sandberg
Tack för att du publicerade detta mästerverk....du är en helt underbar poet!
2006-03-18

  Daniel_78 VIP
ren och skärt, på fingertopparna vackert
2006-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Rune Thorsell
Rune Thorsell