Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

INNERST INNE

Kverulans och ständigt gnäll -
(men innerst inne är människan snäll)

Mord och våldtäkt varenda kväll -
(men innerst inne är människan snäll)

Bombattentat mot turisthotell -
(men innerst inne är människan snäll)

Skaror förintas med en ljudlig smäll -
(men innerst inne är människan snäll)

MER MAKT! lyder statsmännens glada appell -
(men innerst inne är människan snäll)

Konflikter från slott och till minsta tjäll -
(men innerst inne är människan snäll)

Snart förgår alltihop med en skräll -
(men innerst inne är människan snäll)




Bunden vers (Rim) av Jonas Hellström
Läst 384 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-27 17:16



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Enligt de nyandliga lögnhalsarna - som tidigare gick under benämningen new age - och andra självgoda, uppblåsta paddor är vi goda. De trodde även fariséerna att de var. Men Jesus avslöjade dem.
Vissa "lärjungar" sade om Jesus: "Det är ett hårt tal. Vem står ut med att höra på Honom?" Och sedan lämnade de Jesus.
Man ville inte få sina egenrättfärdiga cirklar rubbade.
2014-01-27

  Lärling
Bra - och tänkvärt.
2014-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Jonas Hellström
Jonas Hellström