Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vid oklarheter se http://sv.wikipedia.org/wiki/Gränsvärde


Mot oändligheten in



Tuvstarr kommer längst strandkanten
På ena sidan en svart klippvägg
Hal med rinnande vatten
Mossa, lavar klänger
Andra sidan cytoplasman
Skummar in och dunstar ner
Botticelli fötter lämnar spår
I hennes moder finns ett flickebarn
Och i hennes moder ett flickebarn
Och i hennes moder ett flickebarn
Liv
Förvinner mot oändligheten in
Apollo sjunker i himlen
Och utplånas för vår blick
Blöder ljusrött
ner på sanden
stranden
vargar följer spåret
och lapar upp
saltvatten
havet och cellen går i ett
Liv




Prosa (Fabel/Saga) av axveronika
Läst 358 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-01-29 06:24



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
Botticelli fötter lämnar spår
I hennes moder finns ett flickebarn
Och i hennes moder ett flickebarn
Och i hennes moder ett flickebarn

__________+++++
2014-02-16

  Jerry Engström
Den kan man läsa många gånger !
2014-02-06

  Lars Hedlin
Bra formulerat och skrivit!
2014-01-29
  > Nästa text
< Föregående

axveronika
axveronika