Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öppna rum

Den gröna salen står
i öppen famn till världen
där mossbeklädda stenar
ger älvors ljuva dans
i hagen framför skogen
där susar vårens vind
och solens ljuva strålar
sprider ut sin glans

Den blåa platsen lyser
som sommaren i trans
där havets ljumma vågor
blir vän med tidens poet
längs ljuvliga stränder
vindens har sin gång
här bjuds tid till njutning
med landskapets estet

Det gula rummet bjuder
höstens sköna tid
där löv i färggrann lyster
ses virvla runt i ring
mot himmelen en skara
av fåglars långa rad
en längtan till värmen
och andra sköna ting

Det vita i omgivningen
omger oss med ljus
snöflingor så vackra
en stjärna åt en var
här skapas lek och lyster
där snön lagt ett spår
året mot sin ände
efter ljuvligaste svar




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 653 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-01-31 22:10



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2014-02-03

  ResenärGenomLivet VIP
Så vackert om det naturen ger med öppna armar...
2014-02-02

  anits VIP
Så vackert skrivet
njutbar läsning
2014-02-02

  Åse Tropp VIP
Vackra toner!
2014-02-01

  rundgångbalansochgungning
Magiskt. Tack för en underbar läsning!
2014-02-01

  axveronika
Vilken vacker flödande text. Jag tänker på att det vita ljuset innehåller alla ljus så vintern innehåller livet och färgerna som kommer.
2014-02-01

  Bo Himmelsbåge
Fin naturdikt med Vivaldis ande svävande över landskapet!
2014-02-01

  Chawa VIP
En äkta och färggrann Quattro Stagioni i fina rim har här ristats! En vacker palett till naturens ära!
2014-02-01

  Marianne Räf
Verserna har verkligen en melodi!
Sjungande, sprittande toner och
rytmer. Fint om årstiderna i naturen.
Ett nöje att läsa dig!
2014-02-01

  aol
njuter av din naturdikt,
2014-02-01

  Eva Langrath VIP
De fyra årstiderna i lysande tappning.
2014-01-31

  Carina Bendix
Jättefint!
2014-01-31

    ej medlem längre
Äntligen en vacker och poetisk text om naturen. Jag bara njuter.
2014-01-31
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO