Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortom kullarna

Jag vet inte mycket
om de bortfarnas land
dit tunneln är lång
och bär det stilla ljuset
där ängen är grön
vid silverblank flod
där stranden är fylld
med guldstänk i gruset

Jag vet ganska lite
om landet i fjärran
där solmogna frukter
kan plockas på stranden
där tårarna rinner
men bara av glädje
där ingen är ensam
med sorger vid handen

Jag vet inte mycket
nog ingenting alls
om det som göms
bakom kullarnas scen
där krig och hat
inte ens existerar
och rofylldhet råder
från stjärnors sken

Jag vet ganska lite
om landet där borta
där själarna landar
efter lång färd mot natt
dit ödsligheten driver
på sin väg mot frihet
och där regnbågen borgar
för framtidens skatt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 1726 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2014-02-03 06:12



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Tycker väldigt mycket om din dikt, med sin uppriktiga undran över det som förhoppningavis finns "därbortom". En dag får vi alla veta - inte bara hoppas och tro!
2014-02-28

  Lars Hedlin
En mästerlig dikt!
2014-02-16

  Linda CH VIP
Mycket, mycket vackert! Hittar inga andra ord...
2014-02-08

  LindaBirgitta
Som en dröm, mycket fin.
2014-02-08

  aol
dit vi alla kommer är en kärlek utan gräns bortom allt förstånd,
2014-02-05

  Helena C.W.
Du har känsla för det vackra var du är, vad du än skriver! Du är fortfarande min favorit!
2014-02-04

  Anya VIP
fint konstaterande i vackert format! Grattis till placeringen!
2014-02-04

  Heikki Hellman
Klart, ömt, på ett sofistikerat sätt beskriver du det mål där många av våra medmänniskor längtar efter och väntar att ankomma en dag. Sparar din sköna text!
2014-02-04

  anits VIP
så fint och längtansfullt skaldat
2014-02-03

    Birgersdotter VIP
Vackert skrivet
2014-02-03

  axveronika
Så vackert skrivet. Och tänkt.
2014-02-03

  Magnus.H
Överraskar mig glad
2014-02-03

  Carina Bendix
Så fint skrivet!
2014-02-03

  Änglaögon
Så fint skrivet, gillas mycket.
2014-02-03

  Angel of love
Så drömskt vackert.
2014-02-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
Att inte veta
läget alls, men
att enträget hoppas
och tro, att på ett
så´nt skönt ställe
kan man sen få bo
det ger en ro! Tack!
2014-02-03

  Palett
Vacker text om ovissheten efter jordelivets slut.
2014-02-03

  Eva Helene VIP
Det är nog många som längtat dit ibland. Fint formulerat!
2014-02-03

  Marianne Räf
Bokmärker, jag med!
O, så roligt med lite
andlig lyrik. Det måste,
ju, inte vara religiöst.
Men en viss tro. Jag är
glad för att du hittade
dikten eller är den nyss
skriven? Marianne
2014-02-03

    ej medlem längre
Är det landet dit vi kommer efter jordelivet, då längtar jag dit. Bra förmedlat i text och bild. Bokmärker av bara farten.
2014-02-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO