Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I smått som i stort... http://www.svd.se/kultur/understrecket/svd-valjer-understreckare_8448316.svd?sidan=20


Ondkomma

 

De som sedan länge lämnat
och kanske dolde det de lämnade

ouppklarat
för oss som kom efter
att hantera

(valhänt)

vi sitter nu här
och vet inte
om knytet på golvet
pekar på något i väggarna
eller om det ritar spiraler i luften
med sitt lilla finger

cirklar som vidgas och krymper

gutturala läten
om det outsagda
eller precisa värden
av spiralernas pi-värde?

i det lilla byltet
ryms drömmarnas decimaler
om förlåtelsen av synd och skuld
men också framhärdandet
att ingen skyldig går ostraffad


men rädslan i de vuxnas ögon
verkar lysa som mest
när de tillräknar sig heltal
och osäkerheten griper som djupast
om punkten verkligen kommer att sättas
som det en gång sagts




 

 




Fri vers av Almagrundet
Läst 538 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2014-02-04 12:24



Bookmark and Share


  Robert Halvarsson
Stort
2014-02-09

  axveronika
Vilken fantastisk text
2014-02-08

  Lena Själsöga Keijser
detta
är

stort

och jag säger
Tack
2014-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Almagrundet
Almagrundet