Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solen är ett hjul men det snurrar inte

Tänk dig att skänka en tanke till världen...
Vilken tanke kan du tänka dig skänka till världen?

Vilka tankar är tänkta att skänkas
Och vilka tankar är redan tänkta?

Vad är tänkvärt och vad är tänkbart?
Är det tänkbart att inget är tänkvärt?

Och kommer tankarna du skänker att dränkas?

För solen är ett hjul men det snurrar inte
Det bara sjunker som en sten ned i havet

Tänk efter innan du skänker en tanke
Och skänk bara tankar du tänker

Och om världen dränker den tanke du skänker
Tänk på att dränkta tankar blänker

På botten av det långsamma havet
Som en krona i nymorgonljuset

Som isen när havet är fruset

Som snön som glittrar på fjället

Och om du nu tänker: "Vad är det jag tänker?"

Så skänk då en annan tanke istället




Fri vers (Fri form) av Cocopayanut
Läst 191 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-02-04 18:35



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Solhjulet?
2014-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Cocopayanut