Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farväl

Jag tar nu farväl av dig så länge
Tills vi återses, till ditt pärlörhänge
Till dina nakna ögon och ditt hår som tårar
Är det regnets nålar? Som faller klara
Är det vindens sätt att ta till vara
På vår sista timme här tillsammans?
På denna ö, i denna sfär?
Dom dukar upp för fyrverkerier
Nere vid hamnen, som stalktiter
Faller regnet över vattnet
Båtar går för att återkomma
Det är vår, och med hösten somnar
Jag än en gång vid din sida

Jag kan ej vänta men ännu mindre
Sluta längta, trots att du
Ännu står vid min sida
Ännu andas mot min kind
Under lindens tindrande
Skott i aftonsregnets slott
Är det ett brott att önska du
Vore borta redan, att det redan gått
En vår, en sommar att jag somnat
Drömt, snart vaknar upp igen
Till din morgonröst vid årets höst
O, jag önskar att du aldrig behövt fara

Vårt sista farväl är än långt, långt borta
Dagar, små och veckor korta
Kommer gå förbi
Som om du inte såg dem komma
Blunda inte blinka bara
Och besvara mina brev jag lovat
Skicka över havets dova
Slummer hoppas det ska sova!
Tills båten kommit över
Hoppas lugnets himmel söver
Det med sitt duggregn och månljus
Och om mina brev blir för långa
Är det bara för att tusen ord
Inte räcker till att dig beskriva

Minuten är här
Och du ska fara
Du jag håller kär
Lova mig bara
En sak om det är allt du förmår
Att minnas mig och inte glömma
Jag ger dig en sista lock av mitt hår
Fast jag vet du kommer återvända
För jag vet ej i vilken form
Havets vilda storm
Och allt som kan hålla dig kvar
Önskar jag med korsade fingrar
Men det är försent
Och om jag bara har ett ord kvar
Till dig att ge
Då du över havet bär min själ
Jag finner inte luft att säga!
Säg åt mig

Farväl
















Fri vers (Fri form) av Cocopayanut
Läst 260 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-03-11 21:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cocopayanut